duminică, 3 noiembrie 2013

Week-end de parinte

In acest sfarsit de saptamana, eram un parinte doritor de liniste, de fapt eram 2 parinti obositi.
Vineri dupa-amiaza, gandind la somnul prelung din week-end la lenevelea pe care ne-o propusesem eram ... visatori.
- Tata la 6:30 trebuie sa ma duci la petrecerea de Halloween organizata de o colega de clasa. Merg toti colegii , pana acum am invatat, etc.
Mama fericita ca a scapat,  tatal-pe post de sofer si... fotograf.
Cand pleca cu tata dupa el, copilu' striga din usa:
- Mama vreau de mancare etc, etc si nu uita sa-mi speli uniforma.
Tata si mama mucesc pana la... 10:30 transport, fotografiat, curatenie, mancare, etc. Copilul se distreaza apoteotic.
Ceva mai devreme telefonase bunicu' care ne invita la Targul tomnei la Valeni- pastrama, vin, tuica, o desfatare a simturilor. Copilul, care duminica are curs de teatru accepta sa mearga cu conditia de a se reintoarce la curs la 14:30. Ne trezim sambata dimineata la 6, cu gandul la desfatarea somnului de duminica dimneata, macar mai avem o zi.
Adunat toata lumea, luat pisica in cos, imbarcare. Pe drum luat si bunica cu verisoara. Ajungem la Valeni. Piata super, ardeleni cu varietati de branzeturi, pastrama de oaie, fumuri si arome, aglomeratie si balci. Copii se dau in masinute, parintii fac cumparaturi.
Ne intoarcem cu mainile pana la glezene, facem pastrama proprie-fumul propriu, copiii fugaresc pisica ce fugareste gainile. Ma duc sa salvez gainile - pisica se catara pe umerii mei si nu mai coboara.
Mancare, imbarcare,  la 14:27 ajungem in fata liceului. Copilul debarca pentru cursul de actorie. Mentionez, dupa o mancare buna si distractie, copilul, pe drumul de intoarcere doarme cu sforaituri, pisica miorlaie de sete, dam clima pe rece, stranutam, tata bea 2 energizante.
Ajungem acasa pe la 15 (aglomeratie pe langa mall-urile din Dr Taberei), debarcam intr-o juma' de ora. Se aseaza Juma' in pat, pisica il calareste, pleaca Juma' sa preia copilul.
Mama acasa primeste telefon disperat de la mama prietenului copilului. Si-a amintit dimineata ca e ziua copilului (o inteleg, are 3 si o multime de altele pe cap) din dotare, ii organizeaza o petrecere la Mall si il asteapta si pe al nostru, pe la 17.
Tata preia copilul de la curs, aduce copilul acasa, mama il schimba il imbarca si pleaca copilul la petrecere. Deja Juma' este frustrat ca e singura interfata publica. Lasa copilu' vine acasa si ma anunta ca la 19 sunt si eu asteptata. In acest timp Je se distreza corectand temele la mate.
Mergem la 7 seara sa preluam copilul de la petrecere, nimic de zis, ni-s dragi tare parintii si copii dar eram morti de oboseala.
Ajungem la 8:30 seara in sfarsit acasa moment in care copilul isi anunta tatal ca trebuie sa transmita pozele de la cheful de vineri catre ceilalti copii si parinti caci sunt nerabdatori.
Juma se aseaza resemnat la calculator si incepe prelucrarea pozelor. Ochii rosii erau mai tare la cel care prelucra decat la cei prelucrati. Intre timp Juma' se mai distra si cu durerea de masea (un fleac, o infectie la masea care se urca si spre ureche).
Pe la 11:30 termina si tata, si se taraste sa doarma.
Duminica dimineata, la 5:30 pisica din dotare si-a reluat manifestarile de afectiune prin pupaturi si plescaituri in ureche.
Pe la 8:30 este trezit Juma' de vocalizele deloc vesele ale mamei care descriau tema copilului.
Juma' promite ca nu mai pleaca de acasa, leneveste. La 10 era cu plasele in piata, la 6 cu copilul la patinoar invitat de un coleg sa patineze impreuna, intre timp am refuzat invitatia unei colege de a merge la ea sa-si faca impreuna tema la TIC, au colaborat online.
Sa mai continuu?!


Weekend-ul s-a terminat, visam la cel de saptamana viitoare, cand copilul pleaca o zi intreaga in excursie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu